Wildebras

Gabriel Martina AKA Wildebras is een grote dierenvriend en deelt zijn liefde en passie voor dieren onder andere op zijn TikTok en Instagram kanaal.

Zijn passie voor dieren ontstond al op jonge leeftijd. Er was vroeger weinig geld voor uitjes, maar met de Rotterdampas kon Wildebras met zijn moeder gratis naar de dierentuin. Hier las hij alle tekstbordjes die bij de dieren hingen. Hij koos later voor de opleiding dierenverzorger waar hij zijn grote interesse voor dieren een vervolg gaf.

Het is Wildebras zijn missie om jongeren dichter bij de natuur en dieren te brengen, daarom maakt hij zijn video’s in straattaal zodat jongeren zich kunnen identificeren. Zijn toekomstdroom? Een dierenopvang in Suriname beginnen, waarbij hij dieren kan opvangen, laten aansterken en weer kan terugplaatsen in de natuur.

Wildebras heeft ondertussen een grote following opgebouwd en was voor het grote publiek recentelijk te zien als deelnemer in het Perfecte Plaatje Op Reis. Maar je kan hem ook kennen van zijn eigen serie ‘Wilde Buren’ op NPO Zapp, waar hij als presentator zich inzet als advocaat voor de dieren. In deze serie behandeld Wildebras conflicten tussen mens en dier.

In september 2023 is zijn eerste boek ‘Wilde avonturen van Wildebras – Een nacht in de dierentuin’ uitgekomen, in het verhaal gaat Gabriël met zijn neefje en nichtje naar de dierentuin en maken ze wilde avonturen mee.