Tim Senders

Tim Senders (25 juni 1990) is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van het KRO-NCRV programma Streetlab, Betreden Op Eigen Risico, Willem Wever en Op avontuur met de Opa van Tim. Met zijn vrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet vormde hij in 2013 het collectief Klapstoel. Het viertal maakte hun debuut met het programma ‘ZO’ op Veronica en later heeft hij met deze drie vrienden het programma Streetlab gemaakt en gepresenteerd voor KRO-NCRV. Samen maakte ze met Streetlab ook het programma: Camping de Liefde op NPO 3.

Naast tv bereikten de jongens ook online een enorm publiek met hun succesvolle YouTube kanaal. In hun tweede seizoen behaalde zij zelfs een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring, hiermee zorgden zij voor veel opschudding in het televisielandschap. In zijn YouTube serie Op avontuur met de opa van Tim gaat Tim op stap met zijn alleenstaande opa Frits (89). Ook presenteert Tim ‘How Do They do It’ van Discovery, waarin hij samen met Joep van Deudekom op onderzoek uitgaat om antwoord te krijgen op fascinerende vragen.

Sinds 2020 is Tim actief aan het bouwen aan zijn DJ carrière, waarbij hij onder de naam Senders techhouse, groovy house en disco draait en voor festivals en feesten geboekt wordt. In oktober 2023 heeft Tim een eigen podcast gelanceerd namelijk, ‘De Handleiding’. Voor mentale gezondheid onder jongeren.