Tim Senders

Tim Senders (25 juni 1990) is een veelzijdige presentator en programmamaker die zijn stempel heeft gedrukt op zowel televisie als online platforms. Hij is bekend van zijn werk voor KRO-NCRV, met programma’s zoals Streetlab, Betreden Op Eigen Risico, Willem Wever en Hotel Romantiek. Met zijn ervaring en passie is Tim niet alleen een creatieve maker, maar ook maatschappelijk betrokken door positieve impact te maken.  

In 2013 debuteerde Tim samen met zijn jeugdvrienden Daan Boom, Jasper Demollin en Stijn van Vliet in het programma ‘ZO. kan het ook’ (Veronica), waarna ze een ongekende impact maakten met Streetlab (NPO 3). Het viertal veroverde niet alleen de televisiewereld, maar bereikte ook een enorm online publiek via hun succesvolle YouTube-kanaal. Hun tweede seizoen leverde zelfs een nominatie op voor de Gouden Televizier-Ring, hiermee zorgden zij voor veel opschudding in het televisielandschap. 

Naast zijn televisiewerk ontwikkelde Tim een persoonlijke serie op YouTube: Op avontuur met de opa van Tim’, waarin hij de bucketlist van zijn alleenstaande opa Frits (89) in vervulling laat gaan. Tim slaagt erin inhoudelijke onderwerpen op een luchtige manier te brengen zonder de ernst te verliezen.

Hierdoor presenteert hij het programma ‘How Do They do It’  (Discovery), waarin hij samen met Joep van Deudekom fascinerende vragen onderzoekt. In 2024 bundelt Tim opnieuw zijn krachten met Joep van Deudekom en Marijn Frank voor het humoristische onderzoeksprogramma Factcheckers (NPO 1).

Daarnaast heeft hij in oktober 2023 zijn eigen podcast gelanceerd, genaamdDe Handleiding’, gericht op het bespreekbaar maken van mentale gezondheid onder jongeren. Tim gaat zelfs nog een stap verder door live op tour te gaan langs scholen en universiteiten om direct met jongeren in gesprek te gaan. 

Tim Senders blijft zichzelf vernieuwen en uitdagen, zowel op televisie als online, of het nu gaat om het verbinden van mensen door humor of het doorbreken van taboes over mentale gezondheid.