Robin Frings

Robin Frings is muziektolk, online creator en was als jurylid te zien bij het Zapp programma Hands Up. Op jonge leeftijd is Robin doof geworden, maar dit heeft hem nooit in de weg gestaan om zijn dromen na te gaan.

Een aantal jaar geleden besloot Robin om luchtige filmpjes op Instagram en TikTok te plaatsen om meer aandacht te vragen voor gebarentaal. Dit werd al snel opgepakt door de media en vervolgens werd hij gevraagd als muziektolk bij onder andere het Eurovisie Songfestival en Zappelin.

Het is Robin zijn doel om dove, slechthorende en horende mensen met elkaar te verbinden. Gezien deze missie was zijn rol als jurylid bij het programma Hands Up op zijn lijf geschreven. In het programma vormen dove/slechthorende kinderen een duo samen met een BN’er. Samen strijden zij tegen elkaar voor de Hands Up Trofee. 

In het najaar van 2023 was Robin te zien in De Alleskunner VIPS, hiermee was hij de eerste dove kandidaat om mee te doen aan het spelletjesprogramma. Het lukte hem om tot de achtste aflevering te komen en eindigde op nummer 27 van de 65. Vanaf maart 2024 is Robin ook te zien in de nieuwe Nederlandse romcom Buenas Chicas.

Op zijn eigen social media kanalen zet Robin Frings deze missie extra kracht bij, dit doet hij onder andere door grappige en herkenbare sketches te plaatsen. Ook bedenkt hij naamgebaren voor BN’ers en maakt hij samen met hen leuke video’s. Door zijn brede doelgroep is hij een inspiratiebron voor veel mensen.