Nienke van Dijk

Nienke van Dijk is presentatrice, (stem) actrice en online creator op Instagram en TikTok.

Nienke volgde een opleiding aan FAAAM. Hierna studeerde ze Media, Informatie & communicatie aan de HVA. 

In 2017 startte Nienke haar carrière als presentatrice bij Nickelodeon, waar zij verschillende programma’s presenteerde. Daarnaast was ze recent te zien in de serie Zappsport, schitterde ze in de film en serie van Misfit als Tara Dammers, en presenteerde ze de NPO Zapp programma’s De Faker en Op Weg naar de Zapp Awards. Nienke is een bekend gezicht bij Zapp, want ook kan je haar kennen van deelname aan Waku Waku, Ghost Host, Verboden te lachen en Zapp Detective.

Als stemactrice werkt Nienke van Dijk onder andere voor HBO Max, Disney+ En Netflix. In de nieuwe Disney film Elemental, dat in het najaar van 2023 uitkwam, spreekt ze de rol van Ember Lumen in. 

Met haar vrolijke en enthousiaste uitstraling is Nienke een bekend gezicht onder een jonge doelgroep. Niet alleen door haar tv-verschijning, maar ook dankzij haar uiteenlopende video’s op TikTok waar ze ruim 300.000 fans achter zich heeft geschaard. Geregeld creëert ze hierbij ook content in samenwerking met merken en ze staat bekend om haar creativiteit.