Linda Hakeboom

Linda Hakeboom is documentairemaker, presentatrice en journalist. 

Linda heeft in haar carrière een hand vol documentaires gemaakt, een daarvan is ‘Linda’s Mannen’ in 2016. In deze docuserie gaat Linda op zoek naar de ware aard van vier succesvolle mannen; Giel de Winter, Lil’ Kleine, Timor Steffens en voetballer Ricardo Kishna. Naast deze lovende documentaire, kun je haar ook kennen onder meer van haar documentaires over Douwe Bob, Jett Rebel en Jaap van der Wal.

Als documentairemaker doet Linda alles zelf. Van het filmen tot geluid opnemen en van monteren tot alle interviews. 

In 2020 komt Linda Hakeboom erachter dat ze kanker heeft. Naast haar serie ‘Linda’s Kanker Verhaal’ op LINDA.nl, besluit ze ook haar volgers op Instagram in het proces. Ze is eerlijk naar haar volgers toe, en kreeg onwijs veel lovende reacties op het posten van haar proces. Voor haar serie in de LINDA, heeft ze in 2021 de Televizier-Ster voor beste online-videoserie gewonnen. 

In 2021 verscheen de vierdelige docuserie ‘NikkieTutorials: Layers of Me’ – Linda’s eerste internationale documentaire voor YouTube Originals. Voor deze documentaire heeft Linda Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials (ruim 14 miljoen abonnees op YouTube), 2,5 jaar gevolgd. 

Daarnaast kan je Linda ook kennen van haar deelname aan The Big Escape en Het Perfecte Plaatje ‘22, bij beide programma’s ging Linda met de winst naar huis.