Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker is een Nederlandse schrijfster, podcastmaker en columniste. Daarnaast is de Amsterdamse ook actief op social media, waar zij op Instagram bekend staat met haar format Kroegpraat. Elke maandag opent Liesbeth, de Kroegbaas, haar online Instakroeg. Vanaf 17:00 kunnen volgers hun vragen, dilemma’s en mededelingen kwijt aan Liesbeth en vooral ook aan elkaar.

Afgelopen jaren was Liesbeth Rasker veel te horen in podcasts. Zo begon ze in 2019 als presentator van de podcast Diplomatie Raakt en De Dienst voor het AIVD en maakte ze haar eigen podcast Dag voor Dag. In deze podcast speelde het overlijden van haar moeder en goede vriendin een belangrijke rol.

Liesbeth reist graag en deelt hierover haar ervaringen. Dit deed zij in het verleden als deskundige bij RTL Boulevard en als columnist voor Lonely Planet, Elle en Viva. Daarnaast schreef zij de boeken ‘Pinnen in Mongolië’ en ‘Solo Reizen’ en deelde ze ervaringen op haar reiswebsite ‘Bag To Reality’. Liesbeth is wederom in de pen geklommen en werkt op dit moment aan haar derde boek, het boek zal geen klassieke auteursbiografie worden, maar een zoektocht naar de mooiste levenswijsheden.

De content op Liesbeth haar Instagram is een mix van haar dagelijkse leven met familie en vrienden, beelden van haar kat Disco en reisvideo’s. Dat laatste doet ze in de vorm van vlogs die zij deelt via Instagram Reels, hierin neemt ze haar volgers mee tijdens haar tripjes naar onder andere Italië, Frankrijk en Finland. De creativiteit en humor van Liesbeth is duidelijk terug te zien op haar Instagram. Dit maakt haar dan ook een geliefde partner voor merken om mee samen te werken.