Kees van der Spek

Kees van der Spek is journalist, regisseur, programmamaker. Voor het grote publiek bekend als presentator van zijn eigen programma’s. 

Voordat Kees op televisie verscheen, werkte hij bij het Alkmaars Persbureau en Algemeen Dagblad. In 1996 maakte hij de overstap en ging hij werken voor het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ als bureaudirecteur. Later ging hij als verslaggever en regisseur aan de slag. Kees is jarenlang de rechterhand en verslaggever-regisseur van Peter R. de Vries geweest. 

In 2013 kreeg Kees zijn eigen programma op SBS6; ‘Oplichters in het buitenland’. Naast dit programma, is hij ook te zien in andere programma’s als ‘Oplichters op het internet’, ‘Moord Of Zelfmoord’ en zijn eigen programma bij RTL ‘Kees van der Spek Ontmaskert’. Momenteel wordt het 8e seizoen van ‘Kees van der spek: Oplichters Aangepakt’ uitgezonden. 

Als gevolg van deze succesvolle programma’s kwam al snel de nodige online aandacht om de hoek kijken. Daarmee is Kees ook erg populair bij de jongere doelgroep en wordt vaak uitgenodigd in online formats van YouTubers of bij podcasts. In 2023 deed hij mee met het populaire programma Make Up Your Mind, waar hij werd omgetoverd tot draqqueen Miss. B Conny.

Kees van der Spek heeft ook drie boeken uitgebracht: ‘Achter de schermen bij Peter R. de Vries’, ‘Achter De Schermen Bij Oplichters In Het Buitenland’ en ‘Beroep Avontuur’. De laatst benoemde kwam dit jaar uit, hierin deelt Kees de avonturen die hij heeft gemaakt tijdens het reizen voor zijn programma’s.