Iris Enthoven

Iris Enthoven is een veelzijdige en getalenteerde tv- en radiopresentatrice met een groot online bereik. Bekend van Radio 538, haar populaire podcasts ‘Held in eigen verhaal’ en ‘Vrouwmibo’, tv-programma’s zoals Expeditie Robinson en Kamp van Koningsbrugge, en haar sociale kanalen.

Tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam, begon Iris als tv-presentatrice voor de muziekzender XITE, waar ze (inter)nationale artiesten interviewde en verslag deed op festivals. Haar carrière nam snel een vlucht met veel spannende en avontuurlijke projecten. Zo deed ze drie keer mee aan het populaire programma ‘Roadtrippers’ met STUK TV, overleefde de show ‘Gevaarlijkste Wegen’ op tv en schitterde als echte fitgirl de cover van Women’s Health.

Daarbij ging Iris aan de slag voor Radio 538 als verslaggever op events en als sidekick op de radio. Met haar spontaniteit en gevoel voor humor, werd de vrijdagmiddag show nummer 1 en ontving ze een Goude radioring nominatie voor beste radio-dj.

Daarnaast begon ze met een groot hart voor human interest de podcast ‘Held In Eigen Verhaal’ – waar ze mensen interviewt met buitengewone en inspirerende overlevingsverhalen – en is ze al 5 jaar ambassadrice van het Rode Kruis. Vorig jaar lanceerde ze de internationale versie van deze hitlijst-podcast: ‘They Survived’.

Naast humor en human interest gaat Iris echt aan op avontuur, zoals bij ‘Kamp van Koningsbrugge’ en ‘Expeditie Robinson’, waar mensen haar positieve, sportieve en stoere karakter konden zien.

Met haar veelzijdige ervaring, oprechte betrokkenheid en ongeëvenaarde charisma heeft Iris bewezen een waardevolle aanwinst te zijn in de wereld van media en entertainment.