Babette van Veen

Babette van Veen werd in 1990 bekend bij het Nederlandse publiek door haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden, waar ze 8 jaar op de set heeft gestaan. In diezelfde tijd zat ze met haar GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie Linda, Roos & Jessica, waarbij onder andere hits als Ademnood en Alles of niets op de radio waren te horen. In 2015 keerde Babette terug naar GTST waarbij ze de rol van Linda weer mocht vervullen.

Babette kan je ook kennen van diverse rollen in zowel films als in televisieseries, waaronder Raveleijn, Baantje, Nachtvlinder, De Schat van de Oranje, Vrijland III en nog veel meer. Daarnaast zocht Babette de weg op naar het podium en speelde ze in musicals als Aladdin, De Kameleon en Dirty Dancing.

In 2014 schreef Babette het boek Hartenvrouw en startte haar theatertour Hartenvrouw, met liedjes geschreven door Babette zelf en Daniel Lohues. Ze zet zich ook veelvuldig in als spreekbuis voor de Stichting Het Vergeten Kind. Samen met Reinout Douma heeft ze het nummer Kleine Strijder geschreven voor deze stichting.

Momenteel werkt Babette van Veen aan haar webwinkel genaamd LeshirtBB en speelt ze in de kindervoorstelling ‘Juffrouw van Dale’.